Beogradski Maraton

Zajedno je #UvekViše: Stiže pojačanje!


Ovogodišnji Beogradski marathon, pod sloganom “Uvek više” , donosi saradnju kojoj se posebno radujemo. Delegacija Evropske unije u Srbiji je sa nama od ove godine i poziva sve navijače da dođu u nedelju da podrže trkače, kao i da nam pruže podstrek za širenje svesti o važnosti zaštite životne sredine.

Maratonski vikend započinjemo obeležavanjem Dana planete Zemlje kroz trčanje u šumi sa najboljim trkačima koji su pristigli u Beograd iz celog sveta. U saradnji sa EU Delegacijom, Beogradski maraton će ove godine po prvi put aktivirati  Green Crew, zeleni tim trkača i navijača koji će nam pomoći da prenesemo ekološke poruke maratoncima i građanima.

U nedelju 23. aprila nas očekuje spektakl na ulicama Beograda, a ispred EU Info Centra je obezbeđena prava sportska atmosfera uz muziku i navijače. Navijanje i radost sa tribina koje će specijalno biti postavljene u ulici Kralja Milana 7, biće dobra uvertira za 12.maj kada EU Delegacija  organizuje Veliku EU žurku kojom Beograd priključuje proslavljanju Dana Evrope.Evropska unija je svetski lider u zaštiti životne sredine. EU podržava Srbiju na putu ka zdravijoj životnoj sredini. Donirajući preko 400 miliona evra bespovratne pomoći u zaštitu životne sredine, EU je najveći donator u ovoj oblasti u Srbiji.

Podrška Evropske unije sportu u Srbiji ogleda se u razvoju sporta i promociji zdravog života, kao i obnovi i izgradnji sportske infrastrukture. Srbija je aktivno učestvouje u organizaciji Evropske nedelje sporta, kao i brojnih drugih evropskih sportskih manifestacija.

Pojačanje dolazi u pravom trenutku. Zajedno krećemo da širimo svest o zdravijem i zelenijem gradu, kroz Beogradski maraton, kao jedan od omiljenih simbola Beograda i regiona.

#EUzaTebe