Beogradski Maraton

Trodnevni sajam trčanja u organizaciji Beogradskog maratona na Beogradskom sajmu

Vreme je za trčanje

U susret 36. Beogradskom maratonu, a po uzoru na najveće svetske maratone, Beogradski maraton će kao sastavni deo manifestacije organizovati trodnevni sajam trčanja pod nazivom „Running EXPO Belgrade marathon – It’s running time“.

Trkački sajam će biti održan 20, 21. i 22. aprila 2023. godine u hali 5 Beogradskog sajma. „Running EXPO Belgrade marathon“ ujedno čini i prvi kontakt trkača sa manifestacijom i mesto gde učesnici maratona preuzimaju svoje startne pakete, a za učesnike 36. Beogradskog maratona će biti organizovan tradicionalni „Pasta party“, u subotu 22. aprila 2023. godine, dan uoči maratona.

Trkački sajam će pružiti kako trkačima, tako i fitnes entuzijastima i posetiocima sve informacije o Beogradskom maratonu, kao i ostalim događajima u njegovoj organizaciji, a učešće su potvrdili i najveći maratoni iz regiona. Posetioci će dodatno imati mogućnost uvida u najnoviju sportsku opremu, suplementaciju, ali i sve ostale usluge koje nude dugogodišnji partneri Beogradskog maratona. Izlagači će biti u jedinstvenoj prilici da svoju opremu, usluge ili ponude predstave kako domaćim, tako i inostranim maratoncima, atletičarima i ljubiteljima fitnesa.

Beogradski maraton veliku pažnju posvećuje edukaciji trkača o svim segmentima zdravog bavljenja fizičkom aktivnošću, ali i promociji sporta i zdravog načina života. S tim u vezi, u hali 5 Beogradskog sajma svi posetioci će svakoga dana imati priliku da prisustvuju intervjuima i panel diskusijama na kojima će učestvovati eminentni stručnjaci, lekari, treneri, sportski radnici i sportisti. Teme kojima ćemo se baviti su: Kako se pripremiti za maraton, Mentalna snaga maratonaca-prednosti i mane, Motivi učestvovanja na maratonima, Najčešće povrede trkača – prevencija i lečenje, Da li je maraton zadovoljstvo ili odricanje i mnoge druge.

Javne treninge će organizovati Savez za fitnes i rekreaciju Srbije svakoga dana u periodu od 18-20 časova, a očekuje nas celodnevni zabavni program i javni nastupi koji će se održavati na glavnoj bini tokom sva tri dana trajanja Expo-a, brojne aktivacije i kvizovi za posetioce, kao i igre za decu.

Sve zainteresovane kompanije koje žele da uzmu učešće kao izlagači na trkačkom sajmu „Running EXPO Belgrade marathon“ sve potrebne informacije mogu dobiti putem mejl adrese expo@bgdmarathon.org.

Beogradski maraton je najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji, a ove godine nas očekuje njegovo 36. izdanje. Zbog svoje dugogodišnje tradicije, masovnosti, ali i potencijala koji ima, Beogradski maraton je proglašen manifestacijom od posebnog značaja za grad Beograd.