Beogradski Maraton

Pregršt događaja u susret 36. Beogradskom maratonuU sklopu mnogobrojnih događaja koji prethode 36. Beogradskom maratonu, danas je u hotelu Mona održan Sportski forum u saradnji sa Fakultetom za fizičku kulturu i menadžment u sportu Univerziteta “Singidunum”, koji je okupio organizatore najvažnih trkačkih događaja u našoj zemlji. U isto vreme, na trodnevnom trkačkom sajmu Running EXPO Belgrade marathon, koji se po prvi put u ovom formatu održava na Beogradskom sajmu, mnogobrojni posetioci su se zabavili i dopunili ugljenih hidratima pred sutrašnju trku na tradicionalnom događaju „Barilla Pasta party“.

Program Sportskog foruma obuhvatio je veliki broj zanimljivih edukativnih predavanja na teme: Menadžment velikih sportskih događaja – Doc.dr Igor Radošević, Fakultet za fizičku kulturu i menadžment u sportu, Univerziteta “Singidunum”, Suplementacija, hidriranje i doping kontrola – Prof. dr Milica Vukašinović – Vesić, direktorka Antidoping agencije Srbije, Završne pripreme za trku – Prof. dr Zoran Vesić, spec. sportske medicine, maratonac i Nevena Joksimović, maratonka sa istrčanih svih 6 maratona „Svetske serije“, Funkcionalnosti mobilne aplikacije Beogradskog maratona – Nevena Nemeš, kompanija “BrightMarbles Group” i mnoga druga. Bilo je i nekoliko zanimljivih panela sa temom: Oporavak trkača posle trke – Prof. dr Zoran Vesić, strukovni fizioterapeut Marko Bundalo i strukovni fizioterapeut Filip Volšek, Manifestacija Beogradski maraton iz ugla poslovnih partnera – kompanije Nike, Enervit i Merkator i Beogradski maraton iz ugla medija – Tv Arena spot i Viber.


Kao veoma zanimljivo predavanje, posetioci su izdvojili „Trčanja kao biznis model“ koje je pripremio dr. Sašo Belovski direktor SuperHalf maratona iz Praga.

Nakon Sportskog foruma svi organizatori uličnih trka su imali privilegiju da prođu kroz ključne tačke maratona u nameri da znanje i iskustvo koje je Beogradski maraton stekao protekle godine u poseti najvećih svetskih maratona i uličnih trka, a koje će primeniti na 36. Beogradskom maratonu, podeli sa svima kako bi se svi zajedno razvijali, a kvalitet trka u Srbiji podigli na još viši nivo.

Završnu reč Sportskog foruma dali su gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju – Darko Glavaš, koji je govorio o tehničkoj organizaciji i službama uključenim u realizaciju 36. Beogradskog maratona i direktor Beogradskog maratona, Darko Habuš koji je govorio o aaradnji Beogradskog maratona sa drugim maratonima u svetu i novinama u organizaciji 36. Beogradskog maratona.