Beogradski Maraton

Marokanac Čakib i Etiopljanka Gemeda pobednici Beogradskog maratona

Marokanac Lahgar Čakib i Etiopljanka Fejne Gudeto Gemeda pobednici su 36. izdanja Beogradskog maratona, na kojem je učestvovalo preko 10.500 takmičara.

Uzbudljivo je bilo u muškoj trci. Veliku borbu za pobedu vodili su Lahgar Čakib iz Maroka i Frensis Čerijot iz Kenije. U finišu je Marokonac imao više snage i stigao do trijumfa sa vremenom 2:14,28 i nagrade od 5.000 evra.

Čerijot je kasnio sedam sekundi za pobednikom, dok je na trećoj poziciji završio još jedan takmičar iz Kenije Džonson Kipror Limo sa rezultatom 2:17;13.

Dugo je Etiopljanka Fejne Gudeto Gemeda u ženskom maratonu imala prolaze koji su garantovali rekord staze. Međutim, toplo vreme je uzelo danak i u cilj ušla sa vremenom 2:30;30, što je za 46 sekundi sporije od rekorda koji i dalje drži Kristanu Pomaku iz Rumunije iz 2001. godine. Ovo je drugo najbolje vreme u istoriji Beogradskog maratona.

Drugo mesto pripalo je Sradani Trofimovoj iz Kirgistana sa rezultatom 2:32;35, dok je treća bila Kenijka Džejn Mora Onjandži sa vremenom 2:35;58.