Beogradski Maraton

Eltini trkači stigli u Beograd

Uprkos veoma toplom vremenu koje nas očekuje u nedelju 23. aprila, nadanja organizatora 36. Beogradskog maratona usmerena su na obaranje rekorda staze. Nimalo slučajno jer će beogradskim ulicama trčati sama elita trkačkog sporta koji garantaju izuzetno brzu trku.U Beograd je stiglo 25 elitnih takmičara iz Kenije, Etiopije, Ruande i Maroka sa ličnim rekordima ispod 2:10:54 koliko iznosi dosadašnjih rekord maratona u muškoj konkurenciji na 42.195km, dok u ženskoj konkurenciji rekord maratona iznosi 2:29:44. Rekordi staze Beogradskog maratona u polumaratonu su u muškoj konkurenciji 1:02:51, a u ženskoj 1:11:41.
Maratonci i polumaratonci su odradili su i prvi trening i to među zidinama Malog Kalemegdana. U prelepom ambijentu koji samo Beograd može da ponudi, brusili su formu i činili poslednje korake da maksimalno spremni dočekaju 36. Beogradski maraton. Praktično svi uslovi su se stekli da Beograđani uživaju u istinskom spektaklu po prelepom vremenu.
Spisak elitnih maratonaca za sutrašnju trku:

Mulgeta Birhanu, Fransis Čeruijot, Abraham Akopeša, Endru Ben Kimtai, Džonson Kiprop, Čakib Lačgar, Đuro Borbelj

Spisak elitnih maratonki:

Klementina Mukandaga, Bizuager Adera, Tsedal Gebertsadik, Fejne Gudeto, Jane Onjangi, Ivine Jeruto, Sardana Trofimova, Martin Čeruijot

Spisak elitnih polumaratonaca:

Šadrak Kimaijo, Pol Tiongik, Bernard Vambua, Mohamed El Gauzoni, Ajob Čalguom, Dario Ivanovski, Velimir Bojovijć

Spisak elitnih polumaratonki:

Lidija Jebiči, Naomi Rotič, Teresia Omosa, Emili Čeroben, Beatris, Čerono, Teodora Simović