Beogradski Maraton

Donacija aparata AED (automatski eksterni defibrilator) Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja nastavka saradnje Beogradskog Maratona i kompanije Mercator-S, na kojoj su tim povodom, obavestili širu javnost da udruženim snagama, doniraju AED aparate (automatski eksterni defibrilatore) Crvenom krstu Beograd.

„Fondacija “Heroji Beogradskog maratona nastala je sa željom da se ogromna pozitivna energija sa trkačkih staza, ali i oko njih, koju Beogradski maraton, kao najmasovniji međunarodni sportski događaj u Srbiji emituje godinama unazad, usmeri ka nekim višim ciljevima i da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zajedno sa kompanijom Merkator S i brendom IDEA razumeli smo potrebu Crvenog krsta Beograd za postavljanjem defibrilatora na javnim površinama u Beogradu, jer znamo koliko je brzina važna kod spasavanja života ljudi pogođenih srčanim udarom”, izjavio je Darko Habuš, direktor Beogradskog Maratona.

„Naša misija i cilj je da Beograd postane najbezbedniji grad, tako što će veliki broj AED aparata koje dobijemo kroz donacije odgovornih kompanija, biti postavljen i primenjen na prometnim mestima u Beogradu, a sve to kako bi svi oni koji bi doživeli nagli srčani zastoj na javnim mestima mogli da budu zbrinuti primenom AED aparata. Nedopustivo da savremene tehnologije uđu u veći deo sfera našeg života, a da izostanu tamo gde se odlučuje između života i smrti“, dodao je Nikola Prica, sekretar Crvenog Krsta Beograd.

“Mi smo 11 godina ponosni partner Beogradskog maratona i taj jubilej ćemo obeležiti kampanjom “Svi za jednog, jedan za sve”. Međutim, ako bismo morali u jednoj reči da opišemo ono što nas sve u kompaniji pokreće kada je u pitanju Beogradski maraton, ali i drugi projekti, jeste SRCE. Naših 200 trkača su SRCEM u ovom projektu, trče iz ljubavi, naših blizu 8.000 zaposlenih su SRCEM uz koleginice i kolege koje tog dana trče, svi zaposleni koji su u organizaciji Beogradskog maratona sve ovo postižu jer imaju veliko SRCE“, izjavila je ovim povodom Jelena Mitrović, direktorka sektora InStore komunikacija u kompaniji Merkator-S.

Hvala kompaniji Mercator-S i Crvenom Krstu na ukazanom poverenju, raduje nas što sa ovakvim partnerima možemo da očekujemo svetliju budućnost za generacije koje dolaze. Uvek više!