Beogradski Maraton

Direktor Beogradskog maratona govorio na panelu o regionalnoj saradnji u Ohridu

Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona, bio je jedan od govornika na panelu „Regionalna saradnja kroz sport“, koji je održan u okviru trkčakog vikenda (running weekend) u Ohridu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Panel je bio jedna od zanimljivih manifestacija tokom tri dana u gradu u Severnoj Makedoniji. Glavni događaj je bila polumaratonska trka. „Regionalna saradnja i dobri odnosi su osnov kvalitetnih događaja i na tome treba u budućnosti puno
da radimo. Zato smo se i okupili u Ohridu da razmenimo iskustva, a imali smo priliku da čujemo i kako to rade najbolji odnosno organizacija „Runczech“, koja okuplja trkače širom sveta u veliku zajednicu“, istakao je Darko Habuš.

Posebno je bilo zanimljivo da se čuje i jedan drugačiji koncept trke u Dubrovniku, gradu koji je pod UNESCO zaštitom.

„Bilo je neprocenjivo da čujemo kako izgleda organizovati takav događaj. Postoji velika želja da sarađujemo, povezujemo naše gradove i trkačima pružimo najbolji mogući doživljaj. To je nešto na čemu ćemo još raditi“, istakao je Habuš.
U diskusiji je učestvovao i gradonačelnik Ohrida Kiril Pecakov, koji je govorio o značaju dobrih odnosa sa gradom i gradskim službama prilikom organizacije sportskih događaja i šta taj partnerski odnos znači i koliko su veliki benefiti za sve.

Na bini su pored Darka Habuša bili bivši vrhunski sportisti koji dolaze iz kolektivnih sportova i koji su život posvetili zdravom načinu života i znaju kako značaj timskog rada utice na menadžment organizacije velikog sportskog događaja. Čelni ljudi Beogradskog maratona su kroz učešće u Ohridu potvrdili privrženost regionalnoj saradnji, kao i želju da najmasovnija sportska manifestacija u glavnom gradu Srbije sa novim idejama bude još uspešnija u narednom periodu.