Beogradski Maraton

Crvenom krstu velika zahvalnost i električni trotinet na poklon

Beogradski maraton je ove godine 36. put održan na ulicama našeg glavnog grada, a organizaciju najmasovnijeg sportskog događaja u Srbiji obeležili su brojni noviteti. Pre svega, to se odnosilo na bezbednost i medicinsko zbrinjavanje svih trkača na samoj stazi.

Zdravstvenu brigu o svim trkačima na samoj stazi, pored urgentne medicine grada Beograda preuzeo je i Crveni krst sa postavkom dve poljske bolnice, kao i novitet sa 26 volontera koji su na električnim trotinetima pokrivali svaki deo staze.

To je omogućilo praktično momentalno delovanje i automatsko ukazivanje pomoći onima kojima je to bilo potrebno, ali i priliku da se rasterete gradske medicinske službe pošto je trijaža rađena na licu mesta i potom vršena procena da li je bila neophodna dodatna lekarska pomoć.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš zajedno sa kompanijom MS Energy, koja je partner Beogradskog maratona, dodelili su električni trotinet koordinatoru Crvenog krsta Bojani Banjević. Primopredaji vrednog poklona u prostorijama Crvenog krsta u Beogradu prisustvovali su Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Beograda i Milan Pjevač, brend menadžer kompanije MS Energy koja je poklonila električni trotinet.