Beogradski Maraton

Beogradskom maratonu povelja za doprinos afirmaciji sporta u vojsci

Povodom obeležavanja 20 godina članstva Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), danas je u Domu Vojske Srbije održana svečanost obeležavanja jubileja koji priređuje Delegacija Republike Srbije pri CISM. Preduzeću „Beogradski maraton“ i direktoru Darku Habušu uručena je povelja za doprinos afirmaciji sporta u vojsci i ostvarenim rezultatima u radu Delegacije Republike Srbije pri CISM.

Program svečanosti obuhvata predstavljanje najznačajnijih sportskih postignuća u periodu od 2003. do 2023. godine i izbor najuspešnijeg sportiste i sportske ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u protekloj, 2022. godini.

„Izuzetna nam je čast što smo dobili povelju za doprinos afirmaciji sporta u vojsci i želim da se zahvalim Vosci Republike Srbije na ovom priznanju i na dugogodišnjoj saradnji koja je na najvišem nivou. Pripadnici Vojske Republike Srbije su oduvek učestvovali na Beogradskom maratonu u velikom broju, ali i čine značajan faktor u samoj organizaciji maratona“, izjavio je ovim povodom Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.