Beogradski Maraton

Beogradski maraton na najvećem regionalnom sajmu fitnesa, velnesa i zdravlja – BELFIS.

Beogradski maraton je kao organizator najmasovnijeg sportskog događaja u našoj zemlji bio jedan od učesnika i izlagača na najvećem regionalnom sajmu fitnesa, velnesa i zdravlja – BELFIS.

Nekoliko hiljada posetilaca koji su tokom dva dana posetili BELFIS imali su priliku da dobiju sve informacije o trkama u organizaciji Beogradskog maratona, a pre svega o predstojećem jesenjem 3. Beogradskom polumaratonu koji predstavlja finiš trkačke sezone i koji će se održati u nedelju, 27.11.2022. godine. U okviru 3. Beogradskog polumaratona organizovane su dve trke i to, polumaraton sa startom u centru grada i trasom koja preko Starog Grada vodi do Novog Beograda i nazad i trka na 10km sa trasom koja pokriva centar Beograda. Pored ove dve takmičarske trke 3. Beogradski polumaraton će ulepšati i upotpuniti Sava Osiguranje Porodična trka, namenjena svim ljudima dobre volje koji žele da svojoj deci stvaraju zdrave navike od malih nogu.

Posetioci su imali priliku i da se prisete istrčanih maratona, jer je za ovu namenu bila upriličena izložba majica i medalja sa već održanih Beogradskih maratona.

Na 3.000 m² sajamskog prostora okupilo se više od 50 izlagača iz Srbije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije koji su predstavili novitete iz sfere sportske opreme, sprava za vežbanje, rekvizita, suplementacije, zdrave ishrane. Različiti programi i sadržaji realizovani su kroz više od 40 radionica, master class-ova, stručnih predavanja i dešavanja u šest različitih zona.

Takmičenja, Revije, Testiranja, Poligon za funkcionalni trening, Body&mind, Radionice, kao i prezentacije novih svetskih fitnes trendova na glavnoj bini okupile su najeminentnije prezentere, renomirana domaća ali i svetska imena iz sveta fitnesa.

Sastavni deo sajma bio je i XII Evropski fitnes kongres koji je okupio brojne predavače iz zemlje i inostranstva i koji su predstavili najnovije trendove i aktuelnosti iz fitnes branše. Deo edukativnog segmenta na ovogodišnjem BELFIS-u bio je i drugi forum “Turizam i fitnes” koji je istražio vezu fitnesa i hotelijerstva i turizma uopšte.

Delegacija Beogradskog maratona na čelu sa direktorom Darkom Habušem će predstojećeg vikenda biti specijalni gost 26. Volkswagen Ljubljanskog maratona, a na na expo-u koji se tradicionalno organizuje nekoliko dana pre trke, Beogradski maraton će imati svoj štand, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda, Srpskog atletskog saveza, Sosiba, ali i sponzora kompanije Idea i Sava osiguranja.