Beogradski Maraton

6.700 učesnika već prijavilo svoje učešće na 36. Beogradskom maratonu

Na šest nedelja do 36. Beogradskog maratona premašen prošlogodišnji broj učesnika

Na šest nedelja do 36. Beogradskog maratona svoje učešće je već prijavilo 6.700 trkača, što je ujedno ukupan broj učesnika prošlogodišnjeg Beogradskog maratona. Trenutno interesovanje svedoči da možemo da očekujemo rekordan broj učesnika i spektakl na ulicama Beograda! Hvala svima koji su nam ukazali poverenje, radimo punom parom da ovo poverenje opravdamo i radujemo se skorom zajedničkom druženju!

Poseban kuriozitet 36. Beogradskog maratona čini ekipna, štafetna trka na 21km, u kojoj 4 člana tima pređu distancu polumaratona – dužine 21km. Ova trka je namenjena svima koji žele da osete maratonsku energiju i timski duh, a koji nisu fizički pripremljeni da istrče samostalno celu dužinu. Takođe, štafetna trka je odličan način da firme organizuju rekreaciju i druženje za svoje zaposlene, a prošlogodišnja brojka od blizu 1000 učesnika u štafeti, svedoči o velikom interesovanju za ovu trku.

Beogradski maraton zakazan je za nedelju, 23. april 2023. godine, sa startom u 9 časova kod crkve Sv. Marka. Prijave su još uvek otvorene, a u zavisnosti od nivoa forme, maratonci biraju da li će se prijaviti za polumaraton 21km ili ceo maraton od 42km, a svi ostali učesnici imaju mogućnost da se oprobaju na trci dužine 10km, koja se po prvi put organizuje u okviru Beogradskog maratona ili da prošetaju na „Trci zadovoljstva“ stazu dužine 2,5km zajedno sa svojom porodicom, prijateljima i ljubimcima.