Beogradski Maraton

Zajedno možemo Uvek više! Osvrt na 3. Jesenji Beogradski polumaraton

Za nama je 3. Jesenji Beogradski polumaraton, događaj sa kojim smo zatvorili trkačku sezonu na spektakularan način, pred zimsku pauzu koja nas sve očekuje. Hvala svim trkačima koji su toga dana sa nama ispisivali istoriju Beogradskog polumaratona, a sudeći po velikom broju učesnika očekuje nas još mnogo izdanja trke. Hvala i svim elitnim trkačima koji su se upisali u istoriju oborivši rekord staze. To samo govori koliko nam je i segment elitnih učesnika važan i koliko pažnje posvećujemo njima.

Mi smo se potrudili da u organizacionom smislu svi naši učesnici, ali i partneri vide promene na kojima radimo i koje implementiramo unazad nekoliko meseci, kako bi vaše iskustvo bilo još bolje i kvalitetnije i kako vam se osmeh ne bi skidao sa lica dok gledate prelepe kadrove završnog videa 3. Jesenjeg Beogradskog polumaratona. Mnogi od vas su postigli najbolji rezultat sezone, neki od vas su oborili lične rekorde, ali je pored dobrih rezultata, vaš podvig još značajniji imajući u vidu vašu želju da uprkos hladnom jesenjem danu izađete na beogradske ulice i učestvujete u spektaklu koji smo zajedno izgradili i na koji treba da budemo ponosni!

U organizacionom smislu za nas u Beogradskom maratonu, Jesenji polumaraton je bio uvertira za sve novitete koje želimo da u punom sjaju implementiramo na najmasovnijem  trkačkom događaju sa kojim otvaramo sezonu, a to je 36. Beogradski maraton koji smo zakazali za 23. april 2023. godine. Uskoro otvaramo prijave, a u skladu sa našim sloganom „Uvek više!“ očekujemo da svake godine budemo sve brojniji, da svi zajedno obaramo rekorde, ali i da navijanje naših Beograđana bude nešto o čemu će svi pričati danima posle maratona.

Već sada smo se potrudili da trkači osete bolje uslove i da sve bude podređeno njima. Bolji i kvalitetniji učesnički paket, novi sajt sa svim važnim informacijama i veoma jednostavnim prijavama i plaćanjem online, platnim karticama. Fotografije ste besplatno mogli da preuzimate zahvaljujući servisu Get Pica koji imaju najveći svetski maratoni. Omogućili smo vam NFC tag za brzo ostavljanje komentara, jer mi želimo da čujemo sve vaše utiske kako bismo bili još bolji.  Prijavni centar u TC Galerija u kome nije bilo redova i gužvi, bolji i veći stage, VIP deo za elitne trkače i partnere, veliki broj dobošara, muzičara i DJ-jeva za dobru atmosferu na stazi i trka posvećena Dragoljubu Đuričiću koji je srce ostavio za trkače Beogradskog maratona i kome to dugujemo.

Segment na kome ćemo tek da radimo je sigurnost svih naših učesnika, koji smo sa duplim redom ograda već sada implementirali u startnoj i ciljnoj zoni, kako niko ne bi mogao da priđe blizu trkačima i zloupotrebi tu blizinu. Ovo je samo deo onoga što ćemo primeniti na 36. Beogradskom maratonu, jer nam je bezbednost naših učesnika na prvom mestu.

Želimo da se zahvalimo našim partnerima bez kojih ne bi bilo moguće implementirati sve ideje i planove koje imamo. Ovde pre svega mislimo na državu Srbiju, grad Beograd i Srpski atletski savez bez čije pomoći ne bi mogli da rastemo i da se razvijamo u najbolji maraton u regionu. Hvala gradu Beogradu što je uvek dobar domaćin i što su ulice našeg prelepog grada toga dana zatvorene za naše učesnike. Znamo koliko je to za sve vas veliki posao i neizmerno smo vam na tome zahvalni. Vi ste naša porodica. Uz veliku pomoć kompanije Sava osiguranje po prvi put smo Jesenjem Beogradskom polumaratonu dodali i Porodičnu trku, koja ima za cilj da naše najmlađe generacije od malih nogu učimo pravim vrednostima. Naša porodica su i naši partneri bez kojih ne bismo mogli da realizujemo sve naše ideje i koji sa nama dele sve dobro i loše. Za sve njih smo organizovali radionicu u susret Jesenjem polumaratonu, kako bismo se bolje upoznali i uvezali, razmenili planove i ideje, kao novi transparentan i prijateljski pristup koji želimo da imamo prema svima vama. Da odnose gradimo i negujemo, jer samo ZAJEDNO možemo Uvek više!

Još jedna novina koju ćemo kao organizatori najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji koji inspiriše hiljade ljudi da se bave trčanjem, primenjivati pre svakog Beogradskog maratona je edukacija društva o svim aspektima zdravih navika, značaja bavljenja fizičkom aktivnošću za mentalno i fizičko zdravlje, ali i edukaciji srednjoškolaca i studenata o svim aspektima organizacije velikih sportskih događaja iz ugla eminentnih sagovornika iz sveta sporta, sportske medicine i velikih korporacija. U susret 3. Jesenjem Beogradskom polumaratonu, publiku Sportskog foruma su činili studenti Fakulteta za sport Union i Visoke sportske i zdravstvene škole i đaci Sportske gimnazije Prestiž.

Hvala medijima na profesionalnom izveštavanju i velikom interesovanju, nadamo se da vam je prijala promena u vidu press zone sa svom neophodnom opremom za kvalitetnije i pravovremeno izveštavanje.

Za nas koji činimo tim Beogradskog maratona, već danas je počela priprema za trkački događaj sezone, da podignemo lestvicu još više! Uživajte u kadrovima sa 3. Jesenjeg Beogradskog polumaratona, a mi se vidimo 23. aprila 2023. godine na 36. Beogradskom maratonu!