1. Beogradski polumaraton 2017

Propozicije


Naziv takmičenja: 1. Beogradski polumaraton
Organizator: Beogradski maraton d.o.o.
Datum održavanja takmičenja: nedelja, 03.12.2017. godine
Discipline: 10 km; 21,1 km; 
 
Beogradskih 10 

Pravo učešća imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju da imaju pisanu saglasnost roditelja. Start trke je u 11.00 č na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska - Starine Novaka - Dvadesetsedmog marta - Džordža Vašingtona - Cara Dušana - Bulevar Vojvode Bojovića – Pariska - Kneza Sime Markovića - Pop Lukina - Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije

Beogradskih 21 

Pravo učešća imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju da imaju pisanu saglasnost roditelja. Start trke je u 11.00 č na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska - Starine Novaka - Dvadesetsedmog marta - Džordža Vašingtona - Cara Dušana - Bulevar Vojvode Bojovića – Pariska - Kneza Sime Markovića - Pop Lukina – Brankova - Bulevar Nikole Tesle - 22. oktobra - Aleksandra Dubčeka - Bulevar Mihajla Pupina - Omladinskih brigada - Bulevar Milutina Milankovića - Bulevar umetnosti - Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Bulevar Zorana Đinđića - Antifašističke borbe - Bulevar Mihajla Pupina – Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije

Kategorije: apsolutni plasman (muškarci – žene)
 
Takmičenje se održava po pravilima ASS i IAAF.


Uputstvo za takmičare

1. Trkači dolaze u PREDSTARTNU ZONU – Trg Nikole Pašića – počev od 09:00, najkasnije do 10:30.
2. Trkači se presvlače u odgovarajućim šatorima i svoje stvari predaju volonterima u GARDEROBNOM PROSTORU. Volonteri preuzete stvari stavljaju u kese koje obeležavaju učesničkim brojem i odlažu ih. Trkače će njihove stvari čekati na istom mestu po završetku trke. Stvari preuzimaju na osnovu svog učesničkog broja. U predstartnoj zoni, takmičari mogu da koriste lekarsku pomoć i WC.
3. Svaki takmičar mora da nosi isključivo startni broj pod kojim je prijavljen – u suprotnom biće diskvalifikovan. Takmičarski broj obavezno stavite na grudi.
4. Svi učesnici polumaratona i maratona moraju biti u ZONI STARTA do 10:45. Pri zauzimanju startne pozicije elitni takmičari stoje neposredno iza linije starta, a svi ostali iza „živog zida“.
5. Trkači su dužni da prate uputstva spikera i sudija na startu. Trkači koji svojim ponašanjem narušavaju raspored i red na startu biće udaljeni sa starta i diskvalifikovani.
6. U 11:00 zvuk sirene označava start trke.
7. Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mesta (check points) na stazi. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na ovim kontrolnim mestima - gubi plasman i rezultat.
8. Vremenski limit za obe trke je 3 časa. 
9. Trkači koji odustanu mogu se obratiti najbližoj lekarskoj službi ili osoblju na okrepnim stanicama i da tu sačekaju prevoz do predstartne zone, ili do zdravstvene ustanove (u slučaju potrebe).
10. Od ulaska u ciljnu ravninu (oko 400 m do cilja) počinje razdvajanje polumaratonaca i trkača na 10km. Polumaratonci trče levom stranom ulice i ulaze u levu stranu kapije, a trkači na 10km desnom stranom ulice i ulaze u desnu stranu kapije.
11. I polumaratonci i trkači na 10km dobijaju medalje. Po izlasku iz levka svim učesnicima su na raspolaganju okrepa, medicinska pomoć i WC.
12. Za eventualne žalbe i prigovore na regularnost takmičenja, trkači se obraćaju glavnom sudiji u cilju, plaćaju taksu od 1.000,00 dinara (za strane takmičare 50 EUR) i popunjavaju poseban obrazac. Novac se ne vraća u slučaju da Vrhovna sudijska komisija utvrdi da je žalba neosnovana. Za usvojene žalbe novac se vraća.
13. Proglašenje prva tri takmičara u apsolutnom plasmanu u trci na 10km (M i Ž) će se održati u 12:00, a u polumaratonu u 13:00 na bini u cilju.